Carmodel
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?
Září 06, 2010, 06:45:04

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
SMF - Just Installed!
3173 příspěvků v 300 témat od 73 uživatelů
Nejnovější uživatel: Sandrakar
* Domů Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat
+  Carmodel
|-+  Obecné diskuze
| |-+  Kronika SRC
| | |-+  Kronika SRC
« předchozí další »
Stran: [1] Tisk
Autor Téma: Kronika SRC  (Přečteno 358 krát)
Attan
Administrator
Jr. Member

Zobrazit profil Email
« kdy: Květen 05, 2010, 03:09:39 »

Zdravim všechny fandy SRC,
zhruba pred rokem se mi dostala do ruky knizka o historii SRC v Anglii (byla predavana jako cena na Mistrovstvi sveta) a pri zkoumani teto knihy jsem si rekl, ze by nebylo spatne neco podobne vydat v Cechach. Jelikoz jsem majitelem a i pracovnikem grafickeho a tiskoveho studia, tak o vydavani knizek neco vim a umim to tedy vyrobit. Dalsim krokem bylo ziskani nejakych partneru a historiku. Nakonec se mi podarilo domluvit se s Vaclavem Karlickem, ktery by ke knize napsal texty a s Josefem Heslem, ktery doda vsechny mozne a nemozne podklady (byl jsem u nej a je neuveritelny co vsechno ma a hlavne v jak dokonalem stavu a poradku). Chtel bych timto oslovit i dalsi modelare, zdali by nebyli ochotni zapujcit vlastni fotografie, planky, plakaty, atd. Vse bude po naskenovani vraceno. Volat muzete výše zmíněnym nebo me - tel 777313177, attanslot@gmail.com
S pozdravem Pavel Flaisig
Zaznamenáno
Petr M.
Hero Member

Škoda forever !!!

295155757
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #1 kdy: Květen 05, 2010, 06:46:14 »

Já mám na webu fotky z dráhy v Liberci, když nebyla prodloužená rovinka. Doma mám skoro všechny výsledky, když se na této dráze začínalo (9 let zpátky). Bohužel nemám žádné fotky ze staré liberecké dráhy Smutek Možná, že bych ale znal způsob jak nějaké fotky získat. Možná, že by se mi povedlo získat i nějaké informace a fotky od bývalého vedoucího. Ale věnoval bych se tomu, pokud by to mělo opravdu smysl (že tento projekt nezůstane jen jako nápad na internetové diskusi). Pane Flaissig, můžete se na některé (pro mě historické) fotky podívat zde: http://www.petr89munzar.hostuju.cz/fotogalerie/old_photos/index.htm  jinak jsou to fotky z Liberce, Jablonného a Mostu (Hošek), jsou asi 7-9 let staré (z dob kdy jsem začínal v LBC se SRC Úsměv ).
Zaznamenáno

Petr Munzar
michal
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: Květen 08, 2010, 05:20:28 »

Napad to je dobry. Pokud to myslis vazne, jsem ochoten dodat vse co mam a zkusit sehnat od byvalych drahovkaru z naseho byvaleho klubu SRC Ostrava Poruba (ktery uz davno neexistuje) fotky a jiny material. Mozna by bylo dobre vypracovat zakladni koncept . Bude to urcite obrovsky gulas materialu. Pokud ovsem budou ostatni ochotni neco vubec poskytnout. Ja osobne jsem zacal drahovky pred 40ti lety a to byla pravdepodobne zlata era ceskeho, vlastne ceskoslovenskoho SRC.
Mozna malokdo z dnesnich autickaru vi, ze vychazel nekolik let piratsky SRC cyklostilovany casopis SRC Obcasnik.
Jmeno Attan mi moc nerika. Znam te? Jsem moc let pryc z republiky tak ztracim nit kdo je kdo. Mohl bych sehnat email na Pepka Hensla?
Sezenu pokud mozno co nejvice materialu a poslu. Bude to chvili trvat. Mozna bych pomohl s grafikou. Jako retusovat fotky nebo vykresy apod.aby to melo uroven a kvalitu.
Ahoj Michal.
Zaznamenáno
JMS
Sr. Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: Květen 19, 2010, 07:38:53 »

Tak trošku reaguju na soukr mail od Michala.
Napsal mi, že je mu divné, že na takovou výzvu- vydat takovou knihu nikdo nereaguje.
Možná se mýlí- že se lidi spojí přímo s Pavlem a ne veřejně na fóru.
Já osobně moc materiálu z historie nemám.
Zaznamenáno
ivan44
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Květen 20, 2010, 10:10:37 »

Napad to je dobry. Pokud to myslis vazne, jsem ochoten dodat vse co mam a zkusit sehnat od byvalych drahovkaru z naseho byvaleho klubu SRC Ostrava Poruba (ktery uz davno neexistuje) f
Jo paměť se vytrácí. Je to více jak třicet let co jsem vedl své svěřence na mistrovství ČSR žáků právě do Ostravy. I když to byla pro náš kroužek velká událost, nemám z té doby již žádné dokumenty. Jen si pamatuji, že do mé paměti se vrylo jméno Vaňhara. Teda oni byli tři - otec a dva synové, pokud se nepletu.
Sám jsem chtěl rekapitulovat svou cestu v SRC od roku 1972, ale vše se někam ztratilo a když jsem chtěl hledat u těch, od kterých jsem tenkrát čerpal podklady, tak většinou již na ně není spojení.
Proto souhlasím, že nápad je to dobrý, ale pomoci nemohu, mám jen pár plánků získaných od ing. Macálky a ty se v Praze jistě najdou také.
Zaznamenáno
viki
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Květen 26, 2010, 06:16:20 »

Já mám pár výstřižků z regionálního tísku (kolem tehdejšího Gottwaldovska :-). A Standardně prodávané plánky. Jinak jen vzpomínky. Fotek na závodech jsme tehdy moc nedělali, takže archivačního materiálu minimum. Možná bych mohl nafotit autíčka a ovladače, které mám dodnes...
Zaznamenáno
Stran: [1] Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!